Gerookte zalm cake van Mele Best. Een rijkelijk gevulde gerookte zalm cake, gegaard op de barbecue. Met zalm, kabeljauw en rivierkreeftjes.
Ingrediënten Gerookte zalm cake
600 gram Gerookte zalm plakjes
550 gram Kabeljauwfilets
450 gram Gerookte zalm
200 gram Rivierkreeftjes
200 gram Crème fraîche
15 gram Verse dille
4 Eieren
2 gram Citroenrasp
1 gram Dragon
1 gram Gemalen komijnzaad
1 gram Gemalen Venkel
1 gram Lemon pepper
Benodigdheden
Bakpapier
Cakeblik 30 cm
Garde
Huishoudfolie
Keukenmachine
Schaaltje
Vuurvaste schaal
Water
Bereiding
Zet alle ingrediënten klaar voor de gerookte zalm cake. Meng de dragon, gemalen komijnzaad, gemalen venkel en lemon pepper samen in een bakje.
Klop 2 keer 2 eieren los in een bakje. Verdeel de crème fraîche in 2 keer honderd gram. Verwijder indien de huid nog aan de kabeljauwfilet en gerookte zalm zit. Snijd vervolgens de kabeljauwfilet en gerookte zalm in blokjes.
Mix de kabeljauwfilet blokjes samen met de citroenrasp, gemengde kruiden (dragon, gemalen komijnzaad, gemalen venkel en lemon pepper), crème fraîche en los geklopt ei fijn in een keukenmachine. Bewaar dit in een aparte schaal. Mix vervolgens de gerookte zalm blokjes samen met crème fraîche en los geklopt ei fijn in een keukenmachine. Bewaar dit ook in een aparte schaal.
Bekleed de cakevorm met de plakjes gerookte zalm. Laat de plakjes elkaar overlappen en laat deze over de bovenkant van het cakeblik heen hangen. Schep hier op een laagje van het gerookte zalm mengsel. Leg hierop een laagje rivierkreeftjes. Schep hierover een laagje met het kabeljauw mengsel.
Herhaal deze stappen tot het cakeblik helemaal gevuld is en alles op is. Vouw de overhangende gerookte zalm plakjes over de gerookte zalm cake. Zodat deze helemaal mooi afgesloten is.
Leg een stukje bakpapier op de gerookte zalm cake en dek deze daarna af met huishoudfolie. Laat de cake minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.
Maak de barbecue gereed op 170 gr. C met de indirecte methode.
Haal de cake 30 minuten voor dat deze op de barbecue gaat uit de koelkast zodat deze op kamertemperatuur kan komen. Haal de huishoudfolie van de cake af.
Vul een vuurvaste schaal of ovenschaal waarin het cakeblik past met een laagje water. Zet hierin het cakeblik met de cake. Plaats dit in de barbecue en gaar dit circa 60 minuten. Verwijder na 45 minuten het bakpapiertje boven op de cake. Haal het cakeblik na 60 minuten uit het water en plaat het nog 15 minuten op de barbecue.
Haal na 75 minuten de gerookte zalm cake van de barbecue en laat deze nog minimaal 10 minuten rusten. Hak tijdens het rusten de verse dille fijn. Haal na het rusten de cake voorzichtig uit het cakeblik en leg deze op een mooie plank of schaal. Strooi voor het serveren de verse dille ruimschoots over de gerookte zalm cake.
Snijd de gerookte zalm cake in mooie plakken aan tafel.
Kijk hier voor meer zalm recepten of vis recepten van de barbecue. Zie voor meer kabeljauw recepten van de barbecue hier.
Veel barbecue plezier.