Gebakken aardappels van Mele Best. Goudbruin gebakken aardappels van de barbecue. Kort voorgekookt daarna gebakken in een skillet op de barbecue met verse kruiden.
Ingrediënten Gebakken aardappels
1000 gram Aardappels
100 gram Roomboter
20 ml Olijfolie
6 blaadjes verse Salie
6 tenen Knoflook
4 takjes verse Rozemarijn
1 Rode ui
Peterselie
Benodigdheden
Kookpan
Skillet
Bereiding
Zet alle ingrediënten klaar voor gebakken aardappels. Snijd de ongeschilde aardappels in gelijkmatige stukken. Leg de aardappel stukken in een kookpan met wat water. Breng het geheel aan de ook en kook de aardappels 10 tot 15 minuten.
Giet de aardappels af en laat deze afkoelen. Maak de barbecue gereed met een indirecte zone met een temperatuur van 230 gr. C.
Maak de rode ui schoon en snijd deze in halve ringen. Giet de olijfolie over de bodem van de plancha / skillet, verdeel hier over klontjes roomboter. Leg hier de afgekoelde aardappels op, verdeel de takjes verse rozemarijn over de aardappels. Leg de verse blaadjes salie erbij, strooi de halve rode uien ringen over de aardappels. Plet de tenen knoflook een beetje en verdeel deze tussen de aardappels.
Controleer op de barbecue op temperatuur is. Zet de plancha / skillet in de barbecue en bak de aardappels in circa 45 – 50 minuten goudbruin met de deksel van de barbecue gesloten. Schud of draai na 25 minuten de aardappels, sluit de deksel van de barbecue weer. Bak de aardappels vervolgens nog eens 20 – 25 minuten tot ze mooi goudbruin van kleur zijn.
Hak ondertussen de peterselie fijn. Haal de plancha / skillet met de goudbruine aardappels uit de barbecue. Strooi voor het serveren de fijn gehakte peterselie over de aardappels, serveer de gebakken aardappels in de plancha / skillet, samen met bijvoorbeeld een heerlijke tomahawk steak.
Zie hier voor meer groenten recepten of vegetarische recepten van de barbecue.
Veel barbecue plezier.