Het lekkerste Appel kruimeltaart met licor 43 recept, gebakken op de barbecue.
Ingrediënten Appel kruimeltaart met licor 43
Deeg
Appelvulling
Kruimellaag
10 gram Paneermeel
Deeg
300 gram Zelfrijzend bakmeel
200 gram Koude roomboter
150 gram Witte basterd suiker
8 gram Vanillesuiker
1 gram Zout
1 Ei
Appelvulling
1800 gram Goudrenetten
100 ml Licor 43
75 gram Suiker
25 gram Custard
3 gram Kaneel
Kruimellaag
150 gram Bloem
150 gram Rietsuiker
100 gram Roomboter
Benodigdheden
Bakkwast
Bakpapier
Bloem
Deeghaak
Deegroller
Huishoudfolie
Keukenmachine
Taartvorm 28 cm
Pizzasteen
Bereiding
Zet alle ingrediënten klaar voor de appel kruimeltaart met licor 43. Maak de barbecue gereed voor indirect barbecueën met een temperatuur van 160 gr. C. Laat de pizzasteen warm worden op de barbecue.
Maak het deeg voor de appeltaart kruimeltaart met licor 43 met koude roomboter. Klop het ei los in een schaaltje. Zet een keukenmachine klaar met een deeghaak. Voeg het zelfrijzend bakmeel, witte basterd suiker, vanillesuiker, zout en roomboter samen in de kom van de keukenmachine. Giet hierbij het opgeklopte ei.
Laat het deeg in de keukenmachine kneden tot een stevig samenhangend deeg waar geen roomboter meer te zien is. Haal het deeg uit de kom van de keukenmachine. Druk deze plat en pak deze in met huishoudfolie. Laat het deeg 30 minuten in de koelkast opstijven.
Voor de kruimellaag gebruik zachte roomboter op kamertemperatuur. Meng in een kom de bloem, rietsuiker en zachte roomboter samen. Wrijf het mengsel tussen de vingers zodat er kruimels ontstaan. Zet de kruimels in de kom afgedekt met huishoudfolie in de koelkast. Laat dit 15 minuten koelen.
Meng de suiker samen met de custard en kaneel in een bakje. Schil vervolgens de goudrenetten, verwijder de klokhuizen en snijd de goudrenetten in schijfjes. Leg de goudrenet schijfjes in een kom verdeel hierbij het mengsel van suiker, custard en kaneel. Giet de licor 43 bij de goudrenetten. Zorg ervoor dat dit mengsel goed over de goudrenet schijfjes verdeeld word.
Leg op de bodem van de taartvorm (28 cm) een stuk bakpapier. Vet de taartvorm in met roomboter. Bestuif het met een beetje bloem dit helpt tegen het plakken.
Haal het deeg uit de koelkast, rol dit met een deegroller uit op een met bloem bestuift werkblad. Rol het deeg gelijkmatig uit zodat het overal even dik is.
Bekleed de taartvorm met het deeg voor de appel kruimeltaart met licor 43. Schud op de bodem een laagje paneermeel. Dit zuigt het overtollige vocht op en voorkomt een natte taartbodem.
Vul de met deeg beklede taartvorm met het appelmengsel. Verdeel de appels gelijkmatig zodat de appel kruimeltaart overal even dik is. Druk het voorzichtig aan.
Verdeel het kruimelmengsel over het appelmengsel zodat de kruimels gelijkmatig verdeeld zijn. Vouw eventueel het overgebleven randje deeg aan de zijde van de taartvorm over de appels. Zo wordt de taart stevig en ontstaat er een mooi randje.
Als de barbecue op temperatuur is, plaats de taartvorm met de appel kruimeltaart met licor 43 op de pizzasteen. Bak de taart gaar en goudbruin in circa 80 minuten. Controleer met een prikker of de taart goed gaar is. Laat de appel kruimeltaart met licor 43 een uur in de taartvorm afkoelen. Als deze goed stevig is verwijder de taartvorm.
Snijd de appel kruimeltaart met licor 43 in mooie punten en serveer deze eventueel met een toef slagroom.
Liever een appel-notentaart? Deze appeltaart wordt natuurlijk ook gebakken op de barbecue.
Zie hier voor meer gebak recepten van de barbecue.
Veel barbecue plezier.