Worteltaart van Mele Best. Het recept voor de lekkerste, luchtige en kruidigste worteltaart gebakken op de barbecue met frisse roomkaas topping.
Ingrediënten Worteltaart
Worteltaart
Roomkaas topping
Worteltaart
450 gram Wortel
400 gram Zelfrijzend bakmeel
350 gram Bruinde basterd suiker
300 gram Zonnebloemolie
100 gram Notenmix
75 gram Rozijnen
16 gram Bakpoeder
6 Eieren
5 gram Koekkruiden
5 gram Sinaasappelrasp
Roomkaas topping
200 gram Roomkaas
60 gram Roomboter
65 gram Poedersuiker
10 ml Citroensap
Benodigdheden
Bakpapier
Bloem
Keukenmachine
Kokend water
Pan
Pannenlikker
Pizzasteen
Prikker
Rasp
Roomboter
Schaaltje
Taartvorm vierkant 24 cm
Zeef
Bereiding
Zet alle ingrediënten klaar voor de worteltaart. Maak de barbecue gereed voor indirect barbecueën met een temperatuur van 180 gr. C. Laat de pizzasteen warm worden op de barbecue.
Breng wat water aan de kook in een waterkoker en laat het water een klein beetje afkoelen. Doe de rozijnen in een schaaltje en giet er zoveel warm water op dat de rozijnen onderstaan. Laat de rozijnen 10 minuten wellen. Giet het rozijnen na 10 minuten af in een zeef.
Hak de notenmix grof met een mes. Verhit een koekenpan en rooster de notenmix, totdat ze gaan kleuren. Blijf de notenmix goed bewegen om te voorkomen dat de noten verbranden.
Leg een stuk bakpapier op de bodem van de taartvorm, vet de randen van de taartvorm in met wat roomboter. Bestrooi het met een beetje bloem.
Zet vervolgens de keukenmachine klaar en mix de bruine basterd suiker, zonnebloemolie met de eieren tot een egaal mengsel. Voeg het zelfrijzend bakmeel en bakmeel toe en mix het met elkaar.
Voeg de sinaasappelrasp samen met de koekkruiden door het beslag. Schep de geroosterde notenmix en de gewelde rozijnen toe en meng het door het worteltaartbeslag.
Spatel vervolgens met een pannenlikker de geraspte wortel door het worteltaartbeslag. Giet het worteltaartbeslag in de taartvorm. Zet deze als de barbecue op temperatuur is op de pizzasteen en sluit de deksel van de barbecue. Bak de taart gaar en goudbruin in circa 65 tot 75 minuten.
Controleer na 65 tot 75 minuten met een prikker of de taart gaar is. Wanneer de prikker schoon uit de taart komt is deze gaar. Haal de taart uit de barbecue en uit de taartvorm. Laat het wat afkoelen op een rooster.
Maak tijdens het afkoelen de roomkaas topping. Klop hiervoor de roomboter luchtig en zacht in een keukenmachine. Als roomboter wit van kleur is meng er dan de roomkaas, poedersuiker en citroensap doorheen.
Bestrijk de afgekoelde worteltaart met de roomkaastopping. Snijd de taart in rijkelijke stukken.
Zie hier voor meer gebak recepten en vegetarische recepten van de barbecue.
Veel barbecue plezier.