Maïs tortilla van Mele Best. Deze maïs tortilla met onder andere verschillende groente, melk en eieren en wordt bereid op de barbecue. Het is een heerlijk bijgerecht in TexMex stijl. Ook heerlijk als ontbijt of voor de lunch.
Ingrediënten Maïs tortilla
300 gram Maïs
80 gram Bloem
50 ml Melk
4 Eieren
4 eetlepels Olie
2 tenen Knoflook
1 theelepel gedroogde tijm
1 Rode paprika
1 Rode peper
1 Rode ui
1 Ui
Peper
Zout
Lente ui
Benodigdheden
Garde
Kom
Skillet of Plancha
Zeef
Bereiding
Zet alle ingrediënten klaar voor de maïs tortilla. Maak vooraf de barbecue gereed op 200 gr. C. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en de zaadjes en snijd de paprika in gelijkmatige repen. Pel de ui en de knoflook en snijd deze in fijn. Was de rode peper en snijd deze in dunne ringetjes. Laat de maïs in een zeef uitlekken.
Plaats de plancha of een skillet op de barbecue zodat deze kan verwarmen. Klop de eieren met de melk op en roer er de bloem met een garde door. Voeg de gedroogde tijm toe en breng het op smaak met peper en zout.
Verwarm olie in de plancha of skillet pan en bak de uien met de knoflook glazig. Voeg daarna de paprika en peper toe en laat het even meebakken. Strooi de uitgelekte maïs erbij en strijk het geheel glad.
Giet vervolgens het eiermengsel over de groente en laat het geheel een paar minuten bakken. Laat eventueel rondom de rand voorzichtig wat olie in de pan druppelen zodat je de tortilla makkelijk uit de plancha kunt halen. Laat het nu de maïs tortilla in een gesloten barbecue garen tot de bovenkant mooi bruin wordt.
Als de tortilla klaar is laat deze dan even in de plancha afkoelen en kiep hem op een houten plank. Garneer de maïs tortilla af met dun gesneden lente ui. Je kunt het in taartpunten snijden voor het serveren.
Kijk hier voor meer Tex Mex recepten of groenten recepten van de barbecue. Voor vegetarische recepten klik hier.
Veel barbecue plezier.