Lunchbol van Mele Best. Afbak Italiaanse bollen gevuld met chorizo, ontbijtspek, cheddar kaas en ei, afgebakken op de barbecue. Lunchbol, of ontbijtbol een heerlijke verwennerij van de barbecue.
Ingrediënten Lunchbol
4 Afbak Italiaanse bollen
100 gram Cheddar
10 plakken Ontbijtspek
10 takjes Tijm
4 plakken Chorizo
4 Eieren
3 gram Lemonpepper
1 Jalapeño peper
1 Lente ui
Benodigdheden
Garde
Pizzasteen
Rasp
Bereiding
Zet alle ingrediënten klaar voor de lunchbol. Maak de barbecue gereed op de directe methode op een temperatuur van 180 gr. C. Laat de pizzasteen gelijk mee opwarmen op de barbecue.
Snijd de bovenkant van de afbak Italiaanse bollen. Hol de Italiaanse bollen uit, door het brood uit de Italiaanse bollen te halen. Bedek de bodem van de bollen met een plakje chorizo. Leg kruislings ontbijtspek over de chorizo.
Was de jalapeño peper, verwijder de zaadjes en zaadlijsten. Hak vervolgens de jalapeño peper fijn. Snijd de lente ui in dunne ringetjes. Rasp de cheddar. Leg wat geraspte cheddar op het ontbijtspek in de Italiaanse bol. Bewaar nog wat cheddar om later nog op de lunchbol te kunnen laten smelten.
Als de barbecue met de pizzasteen op temperatuur is, leg de Italiaanse bollen op de pizzasteen. Bak deze circa 5 minuten met de deksel gesloten.
Klop ondertussen de 4 eieren samen lemonpepper met een garde luchtig. Voeg de fijn gehakte jalapeño peper en ringetjes lente ui samen met de tijm toe aan de geklopte eieren. Roer dit er luchtig met de garde doorheen.
Giet het eiermengsel na 5 minuten voorzichtig in de lunchbol. Laat dit met de deksel van de barbecue gesloten garen tot het eiermengsel gestold is. Als het eiermengsel gestold is verdeel de geraspte cheddar over de lunchbollen. Leg op de cheddar nog een half plakje ontbijtspek.
Sluit de deksel van de barbecue en laat de lunchbol nog circa 5 minuten bakken. Als de cheddar gesmolten is kan de lunchbol van de barbecue.
Garneer de lunchbol eventueel met wat peterselie.
Kijk hier voor meer brood recepten van de barbecue.
Veel barbecue plezier.