Kip aan het spit van Mele Best. De beste en lekkerste kip van het spit maak je zelf. Een hele kip bereid aan de rotisserie in de barbecue. Een heerlijk kruidige kip met bacon en kip kruiden.
Ingrediënten Kip van het spit
1 Kip
4 plakjes Bacon
3 tenen Knoflook
3 eetlepels Kip kruiden
1 Sjalot
Kip kruiden
50 gram Bruine basterd suiker
15 gram Paprikapoeder
10 gram Gerookte paprikapoeder
4 eetlepels Zeezout
3 eetlepels Zwarte peper (gemalen)
3 theelepels Knoflookpoeder
3 theelepels Uienpoeder
1 theelepel Cayennepeper
Benodigdheden
Aluminiumfolie
Kernthermometer
Pincet
Rotisserie
Schaal
Slagerstouw
Vijzel
Bereiding
Zet alle ingrediënten klaar voor de kip van het spit. Maak eerst de kip kruiden met de bruine basterd suiker, paprikapoeder, gerookte paprikapoeder, zeezout, zwarte peper, knoflookpoeder, uienpoeder en cayennepeper. Meng al deze ingrediënten met elkaar mengen tot een rub.
Controleer de kip of hier nog restjes van de veren aan zitten, indien nodig verwijder deze. Hiervoor kun je een pincet gebruiken. Haal de huid van de kip voorzichtig los met je vingers. Leg onder de huid nu 2 plakjes bacon duw deze zover mogelijk naar achteren. Vouw de huid nu weer netjes terug over de kip.
Vul de kip met de tenen knoflook, 2 plakjes bacon en het sjalotje. Strooi vervolgens 1 eetlepel kip kruiden in de kip. Wrijf daarna 2 eetlepels kip kruiden over de huid van de kip, masseer deze goed in. Steek de spit van de rotisserie door de kip en klem deze vast. Bind de vleugels af met slagerstouw.
Maak de barbecue gereed op indirecte methode met een temperatuur van 190 gr. C. Als de barbecue op temperatuur is hang de spit in de rotisserie en grill de kip gaar in circa 60 tot 75 minuten. Haal de kip van de barbecue bij een kerntemperatuur van circa 82 gr. C. en laat de kip van het spit nog even rusten onder aluminiumfolie voor het serveren.
Zie hier voor meer rotisserie recepten of gevogelte recepten van de barbecue.
Veel barbecue plezier.