Honing spareribs van Mele Best. Fantastisch heerlijke honing ribs van de barbecue. Lekker gekruid maar zeker niet te zoet. Deze spareribs worden low en slow bereid op de barbecue.
Ingrediënten honing spareribs
4 Spareribs
45 ml Appelazijn
45 ml Honing
90 gram Honing
Rub
Saus
Rub
30 gram Bruine basterd suiker
20 gram Paprikapoeder
7 gram Zeezout
4 gram Zwarte peper
Saus
300 gram Tomatenketchup
120 gram Sojasaus
75 gram Honing
60 gram Worcestershiresaus
40 gram Limoensap
8 gram Knoflookpoeder
2 gram Kruidnagel gemalen
Benodigdheden
Aluminiumfolie
Bakkwast
Garde
Huishoudfolie
Keukenpapier
Pan
Schaaltje
Vijzel
Bereiding
Zet alle ingrediënten klaar voor de honing spareribs. Dep de spareribs met keukenpapier droog en draai de spareribs om zodat het vlies aan de achterzijde verwijderd kan worden. Dit gaat het beste door met een mes tussen het vlies en het botje het vlies los te maken. Als dit gelukt is, trek het vlies dan van de sparerib. Met vette vingers pak een stuk keukenpapier om het vlies mee vast te houden.
Meng de 45 ml appelazijn samen met de 45 ml honing in een schaaltje. Roer dit goed door met een garde. Smeer de spareribs met behulp van een bakkwast in met het mengsel van appelazijn en honing. Laat dit 5 minuten in de spareribs trekken.
Maak een rub door de bruine basterd suiker, paprikapoeder, zeezout en zwarte peper met elkaar te mengen in een vijzel. Eventueel kun je hiervoor ook een elektrische koffie molen gebruiken.
Strooi de rub daarna rijkelijk over de spareribs. Dek de spareribs eventueel af met huishoudfolie en laat ze nu rustig op kamertemperatuur komen.
Maak de barbecue gereed op 120 gr. C met de indirecte methode.
Als de barbecue op temperatuur is, gaar de honing spareribs circa 5 uur*. Rook de spareribs met kersen pellets of rookhout.
Maak gelijk als de spareribs in de barbecue gaan de saus. Neem hiervoor een pan met een dikke bodem. Schenk hierin de tomatenketchup, sojasaus, honing, worcestershiresaus, limoensap. Voeg hierbij de knoflookpoeder en gemalen kruidnagel. Breng dit alles al roerend aan de kook. Zodra de saus kookt laat de saus al roerend 5 minuten op laag vuur inkoken.
Neem de saus na het inkoken gelijk van het vuur en laat het afkoelen.
Verwarm nadat de spareribs 5 uur op de barbecue gelegen hebben 300 gram van de saus. Schenk hierbij 90 gram honing. Roer de honing goed door de saus en breng het aan de kook.
Smeer de spareribs in met de warme honing barbecuesaus. Laat de spareribs vervolgens circa 30 tot 60 minuten in de barbecue liggen zodat de honing barbecuesaus kan karamelliseren.
Als de spareribs klaar zijn geef deze dan een likje met warme honing barbecuesaus.
Serveer honing spareribs samen met overgebleven saus.
Geniet ook eens van deze sticky portstroop ribs.
Zie hier voor meer spareribs recepten of varkensvlees recepten van de barbecue.
Veel barbecue plezier.
* Indien ervoor gekozen wordt de spareribs in te pakken, gaar de ribs dan 3 uur. Haal na 3 uur de honing spareribs uit de barbecue en pak deze in met aluminiumfolie giet er een beetje van de warme saus bij.
Leg de ingepakte spareribs terug op de barbecue voor circa 2 uur. Haal na 2 uur de ribs uit de aluminiumfolie. Leg de spareribs terug op de barbecue. Meng het vocht dat in het aluminiumfolie zit met de warme honing barbecuesaus. Leg de ribs terug op de barbecue.
Smeer de ribs in met warme honing barbecuesaus. Laat de spareribs vervolgens circa 30 tot 60 minuten in de barbecue liggen zodat de honing barbecuesaus kan karamelliseren.