Gekruide rollade van procureur van Mele Best. Deze rollade van procureur gevuld met heerlijke verse kruiden wordt bereid op de barbecue.
Ingrediënten Gekruide rollade van procureur
2000 gram Procureur
10 gram Zeezout
10 gram Zwarte knoflookpuree
5 gram Zwarte peper
4 gram Verse tijm
Kruidenpasta
Kruidenpasta
6 gram Verse Salie
4 gram Verse tijm
3 gram Verse oregano
2 gram Gemalen venkel
2 tenen Knoflook
1 sjalotje
Benodigdheden
Bakje
Huishoudfolie
Kernthermometer
Slagerstouw
Vacuümmachine
Vacuümzakken
Vijzel
Bereiding
Zet alle ingrediënten klaar voor de gekruide rollade van procureur. Snijd de procureur over de lengte open (vlinderen) zodat er een grote plak procureur ontstaat van circa 2 cm dik. Meng het zeezout met de zwarte peper in een bakje. Verdeel dit mengsel gelijkmatig over de rollade.
Snijd het sjalotje en knoflook tenen in stukjes. Voeg de verse salie, oregano, stukjes sjalot en knoflook samen met de gemalen venkel in een vijzel. Vijzel dit fijn tot een grove kruidenpasta.
Smeer de procureur aan de zijde waar het mengsel van zout en peper over verdeeld is in met zwarte knoflookpuree. Verdeel hierover de grove kruidenpasta. Rol de procureur strak op tot een rollade. Bind de gekruide rollade van procureur op met slagerstouw.
Rits de blaadjes tijm van de steeltjes. Verdeel deze tijm over het werkblad, rol de gekruide rollade van procureur door de tijm. Stop de rollade in een vacuümzak en vacumeer deze. Eventueel kan de rollade ook strak ingerold worden met huishoudfolie.
Laat de rollade minimaal 3 uur, maar liever een nacht marineren in de koelkast. Haal na het marineren de rollade van procureur uit de vacuümzak en laat deze op kamertemperatuur komen. Bereid ondertussen de barbecue voor met een indirecte zone met een temperatuur van 150 gr. C.
Gaar de rollade op indirecte wijze op de barbecue tot deze mooi bruin van kleur is, tot een kerntemperatuur van 70 tot 72 gr. C. Voor de zekerheid controleer op een paar verschillende plaatsen of deze kerntemperatuur bereikt is.
Haal de gekruide rollade van procureur van de barbecue en laat deze 5 tot 10 minuten rusten. Verwijder voor het aansnijden van de rollade het slagerstouw, snijd de rollade vervolgens in mooie plakken.
Kijk hier voor meer varkensvlees recepten of procureur recepten van de barbecue.
Veel barbecue plezier.