Amandel appelcake van Mele Best. Deze heerlijke amandel appelcake met smakelijke ingrediënten wordt gebakken op de barbecue.
Ingrediënten Amandel appelcake
200 gram Amandelmeel
125 gram Amandelen
100 gram Acaciahoning
50 gram Kokosolie
30 ml Hazelnootsiroop
4 Eieren
3 Appels
3 gram Bakpoeder
Benodigdheden
Cakeblik
Bakpapier
Keukenmachine
Pizzasteen
Bereiding
Zet alle ingrediënten klaar voor de amandel appelcake *. Maak de barbecue gereed voor indirect barbecueën met een temperatuur van 200 gr. C. Laat eventueel de pizzasteen warm worden op de barbecue.
Schil de appels verwijder het klokhuis, snijd de appel vervolgens in plakjes van circa 1 cm. Snijd de plakjes appel in gelijkmatige blokjes. Hak de amandelen grof met een mes of in een keukenmachine. Pas op indien dat ze niet te fijn draaien in een keukenmachine. Zet indien de keukenmachine niet gebruikt is voor de amandelen de keukenmachine klaar en mix daarin de eieren, acaciahoning, kokosolie en hazelnootsiroop tot een gladde massa.
Voeg bakpoeder toe en schep er lepel voor lepel het amandelmeel bij. Mix dit goed door. Spatel vervolgens de gehakte amandelen en appelblokjes door het cakebeslag heen.
Bekleed een cakeblik met bakpapier, smeer de bodem van het blik eventueel een met een beetje boter. Schep het beslag in het cakeblik en zet het cakeblik (eventueel op de pizzasteen) in de barbecue en bak de amandel appelcake in circa 50 minuten goudbruin met de deksel gesloten. Mocht de cake te donker worden dek deze dan na circa 30 minuten af met een stuk aluminiumfolie.
Als de cake gaar is, controleer dit eventueel met een prikker, wanneer deze schoon uit de cake komt is deze gaar. Haal de cake uit het cakeblik en laat het een uur afkoelen voordat deze in plakken gesneden wordt.
Zie hier voor meer gebak recepten en vegetarische recepten van de barbecue.
Veel barbecue plezier.
*Deze amandel appelcake past in een lactosevrij dieet.