Vers gebakken zoete aardappelmuffin van de barbecue. Deze hartige zoete aardappelmuffins op basis van zoete aardappel en kaas zijn lekker als gezond tussendoortje of als lunch. Ze zullen zeker een energiek gevoel geven.
Ingrediënten Zoete aardappelmuffin
600 gram Zoete aardappel
250 gram Zelfrijzend bakmeel
80 gram Cottage cheese
60 gram Gerapte oude kaas
6 Eieren
4 Lente ui
1 Rode peper
1 eetlepel Maanzaad
1 eetlepel Zonnebloempitten
Benodigdheden
Bakpapier
Keukenmachine
Muffinvorm
Pizzasteen
Rasp
Bereiding
Zet alle ingrediënten klaar voor de zoete aardappelmuffin. Schil de zoete aardappel en rasp de zoete aardappel in een kom. Was de lente ui en rode peper. Snijd de lente ui en rode peper in dunne ringetjes. Voeg de helft van de rode peper en alle lente ui bij de zoete aardappelrasp. Breek de eieren in de kom met de zoete aardappel. Voeg het zelfrijzend bakmeel, cottage cheese en 40 gram oude geraspte kaas toe en meng alles door elkaar.
Maak de barbecue gereed met een indirecte zone met een temperatuur van 180 gr. C.
Smeer de muffinvorm in met wat olie en leg een bakpapiertje in iedere vorm. Maak eventueel de bakpapiertjes even nat, wring ze ze daarna goed uit, hierdoor wordt het bakpapier minder stug. Verdeel het mengsel in de muffinvorm. Bestrooi de muffins met maanzaad, zonnebloempitten, peper en geraspte oude kaas.
Als de barbecue op temperatuur is bak de zoete aardappelmuffins in 45 minuten goudbruin.
Haal na 45 minuten de muffins uit de barbecue en laat deze circa 5 minuten een rooster afkoelen.
Deze hartige vegetarische zoete aardappelmuffins op basis van zoete aardappel en kaas zijn heerlijk als “gezond” tussendoortje of als lunch.
Zie hier voor meer groenten gerechten of vegetarische recepten van de barbecue.
Veel barbecue plezier.