Noten honingkoek van Mele Best. Deze heerlijke noten honingkoek met smakelijke ingrediënten wordt gebakken op de barbecue.
Ingrediënten Noten honingkoek
350 gram Bloem
350 gram Honing
300 gram Amandelmelk
150 gram Notenmix
90 gram Appelstroop
60 gram Roomboter
30 gram Hazelnootsiroop
10 gram Speculaaskruiden
6 gram Bakpoeder
2 Eieren
Benodigdheden
Cakeblik
Bakpapier
Pizzasteen
Bereiding
Zet alle ingrediënten klaar voor de noten honingkoek. Maak de barbecue gereed voor indirect barbecueën met een temperatuur van 180 gr. C. Laat de pizzasteen warm worden op de barbecue.
Hak de notenmix fijn met een mes of gebruik hiervoor een keukenmachine. Zet vervolgens de keukenmachine klaar en mix daarin de roomboter, eieren, appelstroop, honing, amandelmelk en hazelnootsiroop tot een gladde massa.
Voeg de speculaaskruiden, bakpoeder toe en schep er lepel voor lepel de bloem bij. Mix dit vervolgens goed door tot een egaal glad beslag. Spatel hierna 125 gram van de fijn gehakte noten door het beslag heen.
Bekleed een cakeblik met bakpapier, smeer de bodem van het blik eventueel een met een beetje boter. Maak eventueel het bakpapier even nat, wring het daarna goed uit, hierdoor wordt het bakpapier minder stug. Giet het beslag in het cakeblik en verdeel de rest van de noten over de bovenkant van de noten honingkoek.
Als de barbecue op temperatuur is, zet het cakeblik met het beslag op de pizzasteen in de barbecue. Bak de noten honingkoek in circa 45 minuten goudbruin. Houdt de deksel gesloten. Controleer naar 45 minuten of de de koek gaar is. Controleer dit door eventueel met een prikker, wanneer deze schoon uit de koek komt is deze gaar. Haal de noten honingkoek uit het cakeblik en laat het een uur afkoelen voordat deze in plakken gesneden wordt.
Zie hier voor meer gebak recepten van de barbecue.
Veel barbecue plezier.