Ingrediënten
500 ml Citroensap van citroenen
500 ml Water
400 gram Kristalsuiker
Bereiding
Voor deze citroensorbet is geen ijsmachine nodig, wel een keukenmachine of een staafmixer. Pers de citroenen zodat je 500 ml citroensap hebt. Maak nu een siroop van het water met de suiker. Breng hiervoor het water in een ruime pan aan de kook. Als het water kookt mag de kristalsuiker bij het kokende water. Laat dit 5 minuten doorkoken zodat de suiker goed opgelost wordt. Laat de siroop afkoelen in een bak met ijskoud water.
Als de siroop afgekoeld is giet hier dan het citroensap bij. Nadat je de siroop met de citroensap doorgeroerd hebt kan het in bakken gegoten worden. Sluit deze bakken af en plaats ze voor een nacht in de vriezer. Nu zal alles aanvriezen.
Haal de volgende dag het ijs uit de vriezer. Je zult zien dat het nog wat geel is. En niet de kleur heeft van sorbetijs zoals we gewend zijn. Hiervoor gaan we met een keukenmachine gebruiken. Schep hiervoor een beetje ijs in de keukenmachine en laat deze op hoge snelheid draaien tot er een smeuïge massa ontstaat. Het ijs krijgt nu ook een witte sorbet kleur.
Schep telkens wat ijs bij tot al het ijs uit de bakken op is. Laat alles op hoge snelheid doordraaien daardoor ontstaat die mooie witte kleur. Schep hierna de citroensorbet weer in bakken en plaats deze afgesloten terug in de vriezer, tot je deze gaat opdienen.