Chimichanga taart van Mele Best. Deze tortillataart is een heerlijk Tex Mex recept met tortilla’s, chili con carne opgestapeld tot een taart. Deze taart wordt gebakken op de barbecue.
Ingrediënten Chimichanga taart
1750 gram Chili con carne
300 gram Geraspte oude kaas
125 gram Zure room
100 gram Kruidige chilisaus
70 gram Jalapeño pepers (ingelegd)
50 gram Roomboter
4 – 6 Tortilla’s
Benodigdheden
Springvorm ∅ 28 cm
Bakpapier
Pizzasteen
Bereiding
Zet alle ingrediënten klaar voor de chimichanga taart. Maak de barbecue gereed voor indirect barbecueën met een temperatuur van 200 gr. C. Laat de pizzasteen warm worden op de barbecue.
Gebruik voor deze chimichanga taart het chili con carne recept.
Vet de bodem van het springvorm ∅ 28 cm in en leg hier een bakpapier op. Maak eventueel het bakpapier even nat, wring het daarna goed uit, hierdoor wordt het bakpapier minder stug. Knip het overhangende bakpapier af. Leg hierop de eerste tortilla. Meng de zure room samen met de kruidige chilisaus tot een gladde saus. Smeer de bodem van de eerste tortilla in met deze saus van zure room met chilisaus.
Verdeel hierover wat ingelegde schijfjes jalapeño peper. En spatel hier een laagje chili con carne overheen. Verdeel de chili con carne gelijkmatig. Strooi hierover rijkelijk de geraspte oude kaas. Leg hierop de volgende tortilla. Herhaal deze stappen tot je chili con carne of tortilla’s op zijn.
Leg als laatste een tortilla op de chimichanga taart en smeer deze in met boter. Bestrooi het daarna rijkelijk met de overgebleven geraspte oude kaas.
Bak de chimichanga taart op de barbecue goudbruin in circa 30 minuten op 200 gr. C. Zet de taart op de pizzasteen en sluit de deksel van de barbecue. Als de chimichanga gaar is haal deze van de barbecue en verwijder de springvorm en snijd deze in mooie punten.
Zie hier voor meer Tex Mex recepten of rundvlees recepten van de barbecue.
Veel barbecue plezier.