Zalmpakketjes van Mele Best. Een complete gezonde maaltijd van de barbecue. Zalmpakketjes gevuld met zalm, aardappeltjes en verse groeten. Het is een makkelijke manier om een voedzame maaltijd te bereiden op de barbecue.
Ingrediënten zalmpakketjes
300 gr Zalmfilet
500 gram Aardappelpartjes
400 gram Roerbakgroenten
50 ml Olijfolie
5 gram No Rubbish The Looks
2 tenen Zwarte knoflook
Kruidenaioli
Roerbakgroenten
5 gram krulpeterselie
1 Courgette
1 Groene paprika
1 Rode ui
1 kleine Winterwortel
Kruidenaioli
180 gram Aioli
15 gram Platte peterselie
10 gram Bieslook
Benodigdheden
Aluminiumfolie
Garde
Sateprikker
Schaal
Schaaltje
Bereiding
Zet alle ingrediënten klaar voor de zalmpakketjes. Maak de barbecue gereed voor het grillen op de indirecte methode met een temperatuur van 180 gr. C.
Controleer de zalmfilet op eventuele nog aanwezig graatjes en verwijder deze. Snijd de zalm in gelijkmatige blokjes. Snipper de zwarte knoflooktenen fijn.
Giet de olijfolie een schaal en strooi hier de No Rubbish The Look. Voeg hierbij de gesnipperde zwarte knoflook. Roer alles goed door met een garde. Leg hierin de zalm blokje en laat de zalm even marineren.
Snijd ondertussen voor de roerbakgroenten de courgette en winterwortel in dunne plakjes. Verwijder de zaadjes en zaadlijsten van de groene paprika en snijd deze in stukken. Pel de rode ui en snijd deze in stukken. Hak de krulpeterselie fijn. Meng deze groenten samen in een kom en verdeel de gehakte krulpeterselie erdoor.
Maak de kruidenaioli, hak hiervoor de platte peterselie en bieslook zo fijn mogelijk. Schep de aioli in een ruime schaal en schep hier de fijn gehakte platte peterselie en bieslook bij. Meng dit goed door met een garde. Verdeel de kruidenaioli in kleine bakjes.
Neem 6 ruime stukken (circa 40 cm.) aluminiumfolie en leg deze per 2 stuks kruislings over elkaar. Verdeel hierover de gemarineerde zalmblokjes. Schep de voorgegaarde aardappelpartjes over de zalmblokjes. Verdeel daar de roerbakgroenten overheen.*
Vouw de zalmpakketjes dicht. Prik met een sateprikker een aantal gaatjes aan de onderkant van elk zalmpakketje. Hierdoor kan het overtollige vocht uit het pakketje. En kan er een beetje rooksmaak in het zalmpakketje komen.
Controleer of de barbecue op temperatuur is. Leg de pakketjes op de barbecue en gaar ze in circa 14 – 16 minuten.
Haal de zalmpakketjes van de barbecue en serveer het samen met de kruidenaioli.
Kijk hier voor meer zalm recepten of vis recepten van de barbecue.
Veel barbecue plezier.
* Deze pakketjes kunnen prima een halve dag van te voren gemaakt worden. Haal ze dan kort voor gebruik uit de koelkast.