Varkenshaas met trappist speksaus van Mele Best. Varkenshaas bereid met een lekkere dubbele trappist en gerookt spek. Lekker klaar gemaakt op de barbecue.
Ingrediënten Varkenshaas trappist speksaus
1 Varkenshaasje
250 gram Gerookte spekblokjes
2 tenen Knoflook
1 Kruidnagel
1 blaadje Laurier
2 Sjalotten
1 takje Tijm
2 eetlepels Roomboter
2 eetlepels Appelstroop
1 flesje Trappist dubbel
Peper & zout
Benodigdheden
Aluminiumfolie
Garde
Kernthermometer
Keukenpapier
Pannetje
Schaal
Bereiding
Zet alle ingrediënten klaar voor de varkenshaas trappist speksaus.
Snipper de sjalotten en knoflook fijn. Leg het varkenshaasje in een schaal en giet hier het flesje trappist dubbel overheen. Voeg de fijngesneden sjalotten en knoflook, samen met de kruidnagel, laurier en tijm hieraan toe. Meng alles goed door elkaar, laat het vervolgens minimaal 6 uur marineren in de koelkast.
Haal het varkenshaasje uit de marinade en dep deze droog met keukenpapier. Bereid de barbecue voor met een directe zone van 180 g. C. Grill het varkenshaasje om en om tot een kerntemperatuur van 65 gr. C.
Smelt ondertussen in een pannetje 1 eetlepel roomboter en bak hierin de gerookte spekblokjes. Giet de trappist marinade door een zeef over de gerookte spekblokjes en laat dit zachtjes inkoken.
Als het varkenshaasje op 65 gr. C. kerntemperatuur is haal deze van de barbecue en laat deze 5 minuten rusten onder stuk aluminiumfolie.
Roer de appelstroop door de gerookte spekblokjes en roer tevens een eetlepel roomboter door de trappist speksaus. Breng de trappist speksaus eventueel nog op smaak met een beetje peper en zout.
Serveer de varkenshaas trappist speksaus in mooie plakjes gesneden met het flinke lepel van de trappist speksaus. Met daarbij heerlijke aardappelgratin uit de Dutch oven of gebakken aardappels. Vergeet niet om de trappist speksaus op tafel te zetten.
Kijk hier voor meer varkensvlees recepten van de barbecue.
Veel barbecue plezier.