Texmex herfstschotel van Mele Best. Een heerlijk vegetarisch herfst gerecht bereid met pompoen en nacho’s op de barbecue.
Ingrediënten Texmex herfstschotel
150 gram Nacho’s
100 gram Crème fraîche
100 gram Geraspte kaas
100 gram Salsa
20 gram Chimichurri kruiden
20 ml Olijfolie
15 gram Verse koriander
2 Bosui
1 Avocado
1 Flespompoen
1 Gele paprika
1 Jalapeño peper
1 Limoen
1 Rode ui
Benodigdheden
Bakpapier
2 ovenschalen
Bereiding
Zet alle ingrediënten klaar voor de Texmex herfstschotel. Maak de barbecue gereed op indirecte methode met een temperatuur van 180 gr. C.
Schil de flespompoen en verwijder de binnenkant met de zaden uit de pompoen. Snijd de flespompoen in repen. Snijd de gele paprika en rode ui in grove stukken. Gril de pompoen repen om en om op de barbecue zodat er mooi grillstreepje ontstaat. Na het grillen snijd de repen in blokjes.
Bekleed de 2 ovenschalen met bakpapier. Maak eventueel het bakpapier even nat, wring het daarna goed uit, hierdoor wordt het bakpapier minder stug. Leg in een ovenschaal de helft nacho’s en strooi hier een snufje chimichurri kruiden overheen. Verdeel daarna wat geraspte kaas over de nacho’s. Herhaal deze stap met de 2 helft van de nacho’s strooi hier over ook weer een beetje chimichurri kruiden en de rest van de geraspte kaas.
In de andere ovenschaal gaan de gegrilde pompoen blokjes. Verdeel hierbij de grove stukjes gele paprika en rode ui. Strooi hierover de overgebleven chimichurri kruiden. Schenk de olijfolie hier vervolgens overheen en meng alles goed door.
Bak de pompoen 30 minuten indirect in de ovenschaal op de barbecue. Schep alles na 15 minuten om. De laatste 10 minuten mogen de nacho’s op de barbecue en bak deze mee tot de kaas gesmolten is.
Snijd de avocado door de midden en verwijder de pit en de schil. Hak de avocado in blokjes. Pers een ½ limoen uit over de avocado blokjes. Snijd de andere helft van de limoen in partjes. Verwijder de zaadjes uit de jalapeño peper en snijd deze in halve dunne ringetjes. Snijd de bosui in dunne ringetjes en hak de verse koriander fijn.
Als de kaas over de nacho’s gesmolten is haal deze uit de ovenschaal en verdeel deze over een mooi rond bord. Schep hierover de pompoenblokjes. Verdeel hierover de avocado blokjes. Strooi vervolgens de bosui, jalapeño peper en verse koriander over de Texmex herfstschotel. Maak de Texmex herfstschotel af door de crème fraîche en salsa over het gerecht te verdelen. Garneer het af met de partjes limoen.
Kijk hier voor meer Tex Mex recepten of vegetarische recepten van de barbecue.
Veel barbecue plezier.