Tequila-longhaas van Mele Best. Deze tequila-longhaas met kidneybonensalsa is een feestje op ieder bord. Heerlijk bereid op de barbecue.
Ingrediënten Tequila-longhaas
700 gram Longhaas
200 gram Kidneybonen
80 ml Tequila
40 gram Hot chilliketchup
30 ml Olijfolie
15 gram Verse koriander
3 gram Zwarte peper
2 tenen Knoflook
2 gram Komijnpoeder
2 Lente uitjes
1 Rode peper
Benodigdheden
Aluminiumfolie
Kernthermometer
Marinadespuit
Pannetje
Sear grate rooster
Staafmixer
Bereiding
Zet alle ingrediënten klaar voor de tequila-longhaas met kidneybonensalsa. Dep de longhaas droog en verwijder zoveel mogelijk vliesjes. Haal met een scherp mes de zeen of middenvlies uit de longhaas. Snijd mooie steak van de overgebleven longhaas.
Neem 60 ml van de tequila en neem deze op met de marinadespuit. Injecteer de longhaas steaks gelijkmatig met de tequila. Leg de longhaas in een bakje en kruid het rondom met zwarte peper. Laat de tequila-longhaas afgedekt rusten en op kamertemperatuur komen.
Was de rode peper, verwijder de zaadjes en de zaadlijsten. Hak de rode peper fijn. Pel de knoflooktenen en hak deze fijn. Maak de lente uitjes schoon en hak deze fijn.
Verwarm de olijfolie in een pannetje en stoof hierin de fijn gehakte rode peper, knoflook en lente uitjes. Laat de kidneybonen ook kort meestoven. Roer er de komijnpoeder doorheen. Haal het pannetje van het vuur en pureer het geheel kort met een staafmixer.
Zet het pannetje terug op het vuur en giet er 20 ml tequila bij samen met de hot chilliketchup. Voeg als laatste een paar blaadjes verse koriander toe. Roer het geheel een door en bewaar de kidneybonensalsa. Wellicht moet je deze voor het serveren nog even warm maken mocht deze teveel afgekoeld zijn.
Bereid de barbecue voor met een directe zone temperatuur van 250 gr. C. laat het sear grate rooster gelijk heet worden. Grill de tequila-longhaas 3 a 4 minuten per kant op het sear grate rooster tot een kerntemperatuur van 52 tot 54 gr. C. Laat de tequila-longhaas vervolgens onder aluminiumfolie circa 5 tot 10 minuten rusten.
Server de tequila-longhaas met een flinke schep warme kidneybonensalsa. Garneer het af met een paar gescheurde verse koriander blaadjes.
Zie hier voor meer Tex Mex recepten of rundvlees recepten van de barbecue.
Veel barbecue plezier.