Souvlaki van Mele Best. Deze souvlaki is gemaakt van gemarineerde varkenshaas, geregen op een spiesje waarna heerlijk gegrild op de barbecue. Serveer het samen met een vers gebakken pita broodje.
Ingrediënten Souvlaki
1000 gram Varkenshaas
1 Groene paprika
1 Rode paprika
Souvlaki marinade
Souvlaki kruiden
Souvlaki marinade
160 ml Olijfolie
80 ml Citroensap
1 eetlepel Witte-wijnazijn
2 tenen Knoflook
3 theelepels Verse oregano
2 Laurierblaadjes in stukjes
Souvlaki kruiden
6 eetlepels Oregano
6 eetlepels Paprikapoeder
6 theelepels Tijm
3 theelepels Gemalen komijn
3 theelepels Knoflookpoeder
3 theelepels Zeezout
3 theelepels Vers gemalen zwarte peper
Benodigdheden
Afsluitbare bak
Afsluitbare pot
Kernthermometer
Kom
Rasp
Spiesen
Vijzel
Bereiding
Zet alle ingrediënten klaar voor de souvlaki. Snijd de varkenshaas in mooi gelijkmatige plakjes. Snijd de groene en rode paprika in grove blokjes. Hak de knoflooktenen en verse oregano fijn.
Maak vervolgens een souvlaki marinade door de olijfolie in een bak te gieten samen met de citroensap. Voeg daarbij de witte-wijnazijn en roer alles goed door. Scheur de laurierblaadjes en voeg deze bij de marinade. Daarna mag de knoflook met de oregano aan de toegevoegd worden. Meng alles goed door elkaar.
Leg de varkenshaas plakjes in de marinade daarna kunnen de paprika blokjes toegevoegd worden. Meng alles goed door elkaar zodat de marinade overal omheen zit. Dek het af en laat het voor 24 uur marineren in de koelkast.
Voor de souvlaki kruiden meng de oregano, paprikapoeder, tijm, gemalen komijn, knoflookpoeder, zeezout en vers gemalen zwarte peper met elkaar. Eventueel kan dit met een vijzel of koffiemolen tot een fijne kruiden gemaakt worden. Bewaar de kruiden in een afsluitbare pot.
Haal na 24 uur de varkenshaas in de marinade uit de koelkast. Haal de varkenshaas uit de marinade en leg deze in een kom. Strooi 3 volle theelepels souvlaki kruiden over de varkenshaas. Meng de kruiden met de varkenshaas Laat de kruiden een nacht in het vlees trekken, zet het hiervoor in een afgesloten bak in de koelkast.
Bewaar de stukken paprika met de marinade ook in de koelkast.
Rijg de volgende dag de varkenshaas aan spiesen. Rijg eventueel de paprika aan dezelfde spies of maak er losse spiesen van.
Maak hierna de barbecue gereed voor het grillen op de directe methode met een temperatuur van 180 gr. C. Gril de spiesen rondom direct boven het vuur tot een kerntemperatuur van circa 64 gr. C.
Serveer de souvlaki samen met vers gegrild pita brood. En vergeet daarbij deze heerlijke fetacrème dip niet.
Kijk hier voor meer heerlijke Griekse recepten of varkensvlees recepten van de barbecue. Of kijk eens bij de snack recepten van de barbecue.
Veel barbecue plezier.