Pikant worstje van Mele Best. Een gegrild worstje van de barbecue met een lekker pikant sausje. Heel erg lekker op een broodje of bij gebakken aardappels.
Ingrediënten Pikant worstje
6 Varkens worsten
Pikante saus
Pikante saus
100 ml Hot tomatenketchup
30 ml Gembersiroop
3 gram Gerookte paprikapoeder
3 gram Kerriepoeder
1 gram Gedroogde tijm
1 Jalapeño peper
1 teen Knoflook
1 Ui
Benodigdheden
Skillet
Olie
Pan
Bereiding
Zet alle ingrediënten klaar voor het pikant worstje. Maak de barbecue gereed op directe methode met een temperatuur van 200 gr. C.
Snijd de jalapeño peper in kleine blokjes. Verwijder eventueel de zaadjes en zaadlijsten zodat het minder pittig wordt. Hak de knoflook maar niet al te fijn. Snipper de ui in blokjes.
Verwarm een eetlepel olie in een pannetje en fruit daarin de jalapeño peper, knoflook samen met de ui aan tot de uien glazig zijn. Voeg de gerookte paprikapoeder, kerriepoeder en tijm toe. Roer dit goed door en bak deze even kort mee. Blus het af met de hot tomatenketchup en gembersiroop. Roer het geheel door en laat het even op laag vuur al roerend doorkoken. Bewaar het sausje warm voor later over de worst.
Gril de varkens worsten boven de direct zone op de barbecue zodat ze mooi van kleur zijn ze hoeven nog niet gaar te worden. Leg de worsten in een warme gietijzeren pan en giet er de warme pikante saus overheen. Verdeel de saus goed over het worstje. Laat dit circa 10 tot 15 minuten op de indirect zone op de barbecue staan totdat het worstje gaar is.
Serveer het pikant worstje op een vers broodje/bun schep er nog wat extra saus overheen. Garneer het pikant worstje eventueel af met wat bladpeterselie.
Het pikant worstje is ook lekker bij gebakken aardappels of verse stamppot.
Zie hier voor meer worstrecepten of varkensvlees recepten van de barbecue. Of kijk eens bij de snack recepten van de barbecue.
Veel barbecue plezier.