Gegrilde pastinaaksoep van de barbecue. Deze frisse pastinaaksoep met paling wordt gemaakt met gegrilde pastinaken, verse dille en gerookte paling.
Ingrediënten Pastinaaksoep met paling
1000 gram Pastinaak
1500 ml Bouillon
125 gram Crème fraîche
100 gram Paling
40 gram Dille
Benodigdheden
Dunschiller
Blender
Dutch oven 4,5 liter
Keukenmachine
Bereiding
Zet alle ingrediënten klaar voor pastinaaksoep met paling. Maak de barbecue gereed voor direct barbecueën met een temperatuur van 220 gr. C.
Schil met een dunschiller de pastinaak en snijd de pastinaak in stukken. Zet de Dutch oven of pan op de indirecte zone van de barbecue. Haal de steeltjes van de dille en bewaar deze. Hak de dille fijn bewaar de fijn gehakte dillen. Gril de pastinaak stukken flink boven de directe zone. De pastinaak mag best zwart worden. Keer de pastinaak regelmatig een keer om.
Laat de pastinaak stukken na het grillen 15 minuten door garen boven de indirecte zone. Verwarm ondertussen de bouillon in de Dutch oven / pan. Voeg na 15 minuten de pastinaak stukken toe aan de bouillon. Voeg tevens de steeltjes van de dille toe aan de bouillon.
Breng de bouillon met de dille en pastinaak boven de directe zone aan de kook. Laat het minimaal 5 minuten doorkoken. Haal de pan van de barbecue.
Zet de keukenmachine met de blender klaar. Schep een beetje pastinaak in de blender giet daarbij een beetje van de bouillon. Draai de pastinaak fijn in de blender. Mocht de massa te dik worden voeg dan nog wat bouillon toe. Giet de gladde pastinaaksoep in een warme Dutch oven / pan.
Herhaal deze stappen tot alle pastinaak met dille glad gedraaid is in de blender. Schep wat pastinaaksoep terug in de blender en voeg de crème fraîche toe. Draai deze tot dit met elkaar vermengd is. Giet dit bij de pastinaaksoep in de Dutch oven / pan. Roer de pastinaaksoep goed door. Houd de soep warm op de indirecte zone van de barbecue.
Snijd ondertussen de paling in stukjes. Verdeel de paling over de soepkoppen en schenk hierbij de warme pastinaaksoep. Garneer de pastinaaksoep met paling met de fijn gehakte dille.
Kijk hier voor meer vis recepten of soep recepten van de barbecue. Voor meer Dutch oven recepten klik hier.
Veel barbecue plezier.