Kidneybonensoep van Mele Best. Een heerlijke krachtige gevulde TexMex soep gemaakt in de Dutch oven met kidneybonen, chorizo en verschillende verse groenten.
Ingrediënten Kidneybonensoep
1500 ml Runderbouillon
600 gram Kidneybonen
400 gram Tomatenblokjes
250 gram Spitskool fijn gesneden
200 gram Chorizo
125 gram Spekblokjes
30 ml Olijfolie
15 gram Bladpeterselie
5 gram Gerookte paprikapoeder
2 Aardappelen
2 tenen Knoflook
1 Rode paprika
1 Rode peper
1 Ui
1 Winterwortel
Benodigdheden
Dutch oven 6,5 liter
Staafmixer
Bereiding
Zet alle ingrediënten klaar voor de kidneybonensoep. Schil de aardappelen en snijd deze in blokjes. Snipper de ui fijn. Was de rode peper en verwijder de zaadjes en zaadlijsten, hak de rode peper fijn. Verwijder de zaadjes en zaadlijsten van de rode paprika en snijd deze in kleine blokjes. Maak de winterwortel schoon snijd deze in blokjes. Pel de knoflook, hak deze grof.
Verwijder eventueel het vel van de chorizo en snijd de chorizo in gelijkmatige schijfjes. Pureer met een staafmixer 400 gram kidneybonen. Bewaar de andere kidneybonen voor later in de kidneybonensoep.
Maak de barbecue gereed met een directe en indirecte zone. Verwarm de Dutch oven op de barbecue, als deze warm is giet er de olijfolie in. Bak hierin de spekblokjes samen met de chorizo schijfjes circa 5 minuten aan. Voeg de aardappelen, ui, rode peper, paprika, winterwortel en knoflook toe. Bak dit 5 minuten mee.
Strooi de gerookte paprikapoeder in de Dutch oven en roer dit goed door. Giet de tomatenblokjes erbij en roer deze door het gerecht. Bak vervolgens de spitskool ook nog 3 minuten mee. Roer de gepureerde kidneybonen door het geheel.
Schenk de runderbouillon bij de kidneybonensoep en breng het al roerend langzaam aan de kook. Als de soep net begint te koken schep de overige kidneybonen erbij. Roer het geheel nog even door en sluit de deksel van de Dutch oven. Verplaats de Dutch oven naar de indirecte zone van de barbecue en laat de soep zachtjes even doorkoken.
Serveer de soep in warme kommen, strooi er verse bladpeterselie overheen. Serveer hierbij eventueel een stuk vers bierbrood.
Kijk hier voor meer Tex Mex recepten of soep recepten van de barbecue. Voor meer Dutch oven recepten klik hier.
Veel barbecue plezier.