Kabeljauw met gegrilde groenten van Mele Best. Een lekker snel te bereiden recept met kabeljauw. Met heerlijke gegrilde groenten en kruiden (Braai Rub). Voor een verantwoorde en gezonde maaltijd.
Ingrediënten Kabeljauw met gegrilde groenten
500 gram Kabeljauw
40 gram Braai Rub No 1
40 ml Olijfolie
Gegrilde groenten
Gegrilde groenten
400 gram Broccoli
20 ml Appelazijn
15 gram Platte peterselie
1 teen Knoflook
1 Rode paprika
1 Rode peper
1 Sjalot
1 Winterwortel
Benodigdheden
Aluminiumbakje
Bakpapier
Bakplaat / ovenschaal
Garde
Kernthermometer
Schaal
Schaaltje
Bereiding
Zet alle ingrediënten klaar voor de kabeljauw met gegrilde groenten. Schraap de winterwortel schoon. Was rode paprika, rode peper en geschrapte winterwortel. Verwijder de zaadlijsten van de rode paprika en snijd deze in grove stukken. Verwijder de zaadjes en zaadlijsten van de rode peper en snijd deze zo fijn mogelijk.
Snijd de knoflook fijn en snipper de sjalot. Snijd de winterwortel in grove stukken. Verdeel de broccoli in roosjes, schil de steel en snijd deze in plakjes.
Maak de barbecue gereed op 200 – 210 gr. C. met een indirecte zone.
Bekleed een bakplaat of ovenschaal met bakpapier. Verdeel de broccoli, winterwortel en rode paprika over het beklede bakplaat of ovenschaal. Meng 20 gram Braai Rub No 1 samen met 20 ml olijfolie in een schaaltje, roer dit goed door elkaar met een garde. Besprenkel dit over de groenten.
Rooster deze groenten in 20 minuten op de barbecue. Schep na 10 minuten de groenten een keer om.
Maak in de tussentijd de dressing, meng hiervoor 20 ml olijfolie, 20 ml appelazijn, fijn gesneden knoflook en sjalot samen in een schaaltje. Roer hier 20 gram Braai Rub No. 1 doorheen.
Schenk de dressing in een aluminiumbakje of ovenschaal. Haal de kabeljauw door de dressing zodat deze goed verdeeld is. Strooi eventueel nog een beetje Braai Rub No 1 over de kabeljauw.
Zet de kabeljauw in de barbecue en gaar deze in circa 15 minuten gaar tot een kerntemperatuur van 58 – 60 gr. C.
Hak ondertussen de platte peterselie grof.
Als de kabeljauw gaar is haal deze met de gegrilde groenten uit de barbecue. Schep de warme gegilde groenten op en schaal verdeel hierdoor de grof gehakte peterselie. Giet hierover heen de dressing uit het schaaltje van de kabeljauw. Leg hierop de kabeljauw.
Serveer de kabeljauw met gegrilde groenten.
Zie hier voor meer vis recepten of kabeljauw recepten van de barbecue.
Veel barbecue plezier.