Jack Daniels burger
Ingrediënten
Bereiding
Zet alle ingrediënten klaar voor de Jack Daniels burger. Leg het gehakt in een ruime schaal. Rasp met een fijne rasp hierbij de ui en de jalapeño peper. Rasp vervolgens 2/3 van de cheddar bij het gehakt. Giet de Jack Daniel’s whiskey en Jack Daniel’s barbecue saus hierbij. Voeg de knoflookpuree en mosterd toe.
Meng dit alles door elkaar en kneed dit kort door zodat er een bal ontstaat waarin alles goed verdeeld is. Draai van het gehaktmengsel ballen van circa 200 á 250 gram. Leg een stukje huishoudfolie in de hamburgerpers en leg hier op een bal met het gehaktmengsel. Druk de hamburgerpers licht aan tot een mooie Jack Daniels burger ontstaat.
Druk in het midden van de burger een kuiltje met je duim, op deze manier garen de burgers gelijkmatig en krijgen in het midden geen verdikking. Laat de Jack Daniels burgers minimaal 3 uur in de koelkast rusten voor een betere binding.
Bereid de barbecue voor met een directe zone en indirecte zone met een temperatuur van 250 gr. C. Gaar de burgers kort boven de indirecte zone Grill de burgers daarna direct boven het hete houtskool ca 2 minuten per kant. Draai de burgers om en strooi er het restant van de geraspte cheddar kaas overheen. Gaar de Jack Daniels burgers tot een kerntemperatuur van 54 tot 58 gr. C.
Serveer de Jack Daniels burgers op een gegrilde bun belegd met schijfjes augurk, gebakken uien ringen en plakjes warme bacon. Schenk daaroverheen Jack Daniel’s barbecue saus.
*600 gram rundergehakt (minimaal 30% vet)