Jack Daniels burger van Mele Best. Een burger gemaakt van gehakt en cheddar, Jack Daniel’s whiskey, Jack Daniel’s barbecuesaus. Daarna gegrild op de barbecue.
Ingrediënten Jack Daniels burger
600 gram Gehakt* (Black Angus)
Jack Daniel’s burgerkruiden
Jack Daniel’s burgerkruiden
100 gram Cheddar
40 ml Jack Daniel’s whiskey nr. 7
30 ml Jack Daniel’s barbecue saus smooth
10 gram Knoflookpuree
10 gram Mosterd
1 Kleine ui
1 Jalapeño peper
Benodigdheden
Hamburgerpers
Huishoudfolie
Kernthermometer
Rasp
Bereiding
Zet alle ingrediënten klaar voor de Jack Daniels burger. Leg het gehakt in een ruime schaal. Rasp met een fijne rasp hierbij de ui en de jalapeño peper. Rasp vervolgens 2/3 van de cheddar bij het gehakt. Giet de Jack Daniel’s whiskey en Jack Daniel’s barbecue saus hierbij. Voeg de knoflookpuree en mosterd toe.
Meng dit alles door elkaar en kneed dit kort door zodat er een bal ontstaat waarin alles goed verdeeld is. Draai van het gehaktmengsel ballen van circa 200 á 250 gram. Leg een stukje huishoudfolie in de hamburgerpers en leg hier op een bal met het gehaktmengsel. Druk de hamburgerpers licht aan tot een mooie Jack Daniels burger ontstaat.
Druk in het midden van de burger een kuiltje met je duim, op deze manier garen de burgers gelijkmatig en krijgen in het midden geen verdikking. Laat de Jack Daniels burgers minimaal 3 uur in de koelkast rusten voor een betere binding.
Bereid de barbecue voor met een directe zone en indirecte zone met een temperatuur van 250 gr. C. Gaar de burgers kort boven de indirecte zone Grill de burgers daarna direct boven het hete houtskool ca 2 minuten per kant. Draai de burgers om en strooi er het restant van de geraspte cheddar kaas overheen. Gaar de Jack Daniels burgers tot een kerntemperatuur van 54 tot 58 gr. C.
Serveer de Jack Daniels burgers op een gegrilde bun of brioche broodje, belegd met schijfjes augurk, gebakken uien ringen en plakjes warme bacon. Schenk daaroverheen Jack Daniel’s barbecue saus.
Kijk hier voor meer heerlijke hamburger recepten van de barbecue. Voor een van de andere rundvlees recepten kijk hier.
Veel barbecue plezier.
*600 gram rundergehakt (minimaal 30% vet)