Cornbread van Mele Best, is een ideaal als bijgerecht bij de barbecue. Maïsbrood is een echte Amerikaanse klassieker voor bij barbecue gerechten te denken aan pulled pork en spareribs, maar dit brood is ook super lekker om mee te dippen.
Ingrediënten Cornbread
440 gram Karnemelk
250 gram Maïsmeel
250 gram Bloem
100 gram Roomboter
50 gram Lichte basterd suiker
6 gram Baking soda
3 gram Bakpoeder
3 Eieren
2 gram Zout
Benodigdheden
Bakkwast
Broodpan / Skillet
Garde
Kernthermometer
Keukenmachine
Pizzasteen
Prikker
Roomboter
Schaal
Schaaltje
Zeef
Bereiding
Zet alle ingrediënten klaar voor het cornbread. Maak de barbecue gereed voor indirect barbecueën met een temperatuur van 220 gr. C. Laat de pizzasteen warm worden op de barbecue. Laat de roomboter indien nodig in de tussentijd op in de barbecue zacht worden / smelten.
Vet de broodpan of skillet in met behulp van een bakkwast met wat roomboter. Breek de 3 eieren in een schaaltje en klop deze los met een garde.
Zeef het maïsmeel en de bloem in een ruime schaal. Zeef hier ook de baking soda, bakpoeder en licht bruine basterd suiker bij. Voeg het zout toe en meng dit alles goed door elkaar.
Schenk de karnemelk in de kom van de keukenmachine en giet hierbij de gesmolten roomboter en de los geklopte eieren. Laat de keukenmachine dit met elkaar mengen.
Voeg er beetje bij beetje het gezeefde mengsel bij van maïsmeel, bloem, lichte basterd suiker, baking soda, bakpoeder en zout. Mix het tot een luchtig glad beslag.
Giet het cornbread beslag in de ingevette broodpan / skillet. Zet deze als de barbecue op temperatuur is op de pizzasteen en sluit de deksel van de barbecue. Bak het cornbread gaar en goudbruin in circa 30 tot 60 minuten (afhankelijk van de hoogte van de broodpan / skillet).
Controleer na 30 tot 60 minuten met een prikker of het maïsbrood gaar* is. Wanneer de prikker schoon uit het cornbread komt is deze gaar.
Haal het cornbread uit de barbecue en uit de broodpan / skillet. Laat het circa 15 minuten afkoelen in de broodpan / skillet . En daarna nog afkoelen op een rooster.
Snijd het cornbread in gelijkmatige plakken of punten en serveer het als bijgerecht bij bijvoorbeeld spareribs en/of pulled pork, pulled beef, pulled chicken etc.
Zie hier voor meer brood recepten en vegetarische recepten van de barbecue.
Veel barbecue plezier.
* Controleer met behulp van een kernthermometer of het maïsbrood gaar is, houd hiervoor 95 gr. C. aan.