Cointreau zalm van Mele Best. Cointreau zalm indirect gegaard op de barbecue daarna heerlijk overgoten met een sausje van Cointreau.
Ingrediënten Cointreau zalm
2 Zalmhaasjes
Cointreausaus
Cointreausaus
100 gram Roomboter
50 gram Honing
30 ml Cointreau
20 gram Knoflookpuree
5 gram Bieslook
5 gram Krulpeterselie
1 Citroen
Benodigdheden
Bakplaat
Kernthermometer
Rasp
Bereiding
Zet alle ingrediënten klaar voor de Cointreau zalm. Maak de barbecue gereed met directe zone met een temperatuur van 180 gr. C. Laat gelijk de bakplaat warm worden boven de indirecte zone van de barbecue.
Was de citroen onder stromend koud water en maak deze goed schoon. Rasp de citroen boven een bakje, probeer zo min mogelijk wit van de citroenen mee te raspen. Dit kan namelijk een bittere smaak geven. Snijd de citroen door midden. Knijp het sap uit een helft van de citroen. Snijd de andere helft van de citroen in partjes. Hak de bieslook en krulpeterselie fijn.
Als de barbecue op temperatuur is grill een zijde van de zalmhaasjes kort boven de directe zone. Laat ondertussen de roomboter in de bakplaat smelten. Laat de roomboter niet bruin worden. Als de roomboter gesmolten is roer de knoflookpuree door de roomboter en bak deze even mee, tot de knoflook gaat geuren.
Giet achtereen de honing, citroenrasp en citroensap erbij bij de Cointreau saus. Roer alles goed door elkaar tot dat de honing is opgenomen. Leg daarna de citroen partjes in de bakplaat bij de Cointreau saus.
Haal de zalmhaasje van de directe zone en leg in de bakplaat bij de Cointreau saus. Voeg gelijk de krulpeterselie en bieslook toe. Verdeel deze over de saus. Giet als laatste de Cointreau bij de zalm in de bakplaat. Roer het even door en lepel de Cointreau saus over de zalmhaasjes.
Laat de zalmhaasjes ongeveer 10 minuten garen in de barbecue met de deksel gesloten tot een kerntemperatuur van 50 gr. C.
Haal de bakplaat met de Cointreau zalm uit de barbecue. Lepel er voor het serveren nog een paar flinke scheppen saus over de zalmhaasjes.
Kijk hier voor meer zalm recepten of vis recepten van de barbecue.
Veel barbecue plezier.