Verse Cassavekoek met Schrobbeler gebakken op de barbecue.
Ingrediënten Cassavekoek met Schrobbeler
600 gram Cassave
400 gram Zelfrijzend bakmeel
225 gram Rietsuiker
200 ml Kokosmelk
160 gram Roomboter
125 gram Cranberry’s
50 ml Schrobbeler
16 gram Vanillesuiker
15 gram Bakpoeder
5 gram Kaneel
4 Eieren
1 Limoen
Benodigdheden
Bakkwast
Bakpapier
Dunschiller
Garde
Huishoudfolie
Keukenmachine
Pizzasteen
Rasp
Taartvorm vierkant
Vergiet
Bereiding
Zet alle ingrediënten klaar voor cassavekoek met Schrobbeler. Maak de barbecue gereed voor indirect barbecueën met een temperatuur van 180 gr. C. Laat eventueel een pizzasteen warm worden op de barbecue.
Laat de roomboter op kamertemperatuur komen. Schil met een dunschiller de cassave en rasp deze zo fijn mogelijk. Laat de cassave 30 minuten uitlekken in een vergiet. Dek het af met huishoudfolie. Zet eventueel iets zwaars boven op de cassave zodat er zoveel mogelijk vocht uit de cassave lekt.
Rasp de limoen, snijd de limoen door en knijp uit een helft het sap uit de limoen. Voeg de roomboter samen met de rietsuiker in de kom van de keukenmachine, klop dit in 10 minuten luchtig met de klopgarde.
Vet de taartvorm in met roomboter en leg op de bodem van de taartvorm een stuk bakpapier. Bestuif het met een beetje bloem dit helpt tegen het plakken.
Voeg na 10 minuten een voor een de eieren toe aan de luchtige roomboter met rietsuiker. Voeg pas het volgende ei toe als het vorige ei is opgenomen. Giet voorzichtig de kokosmelk, limoensap, limoenrasp en Schrobbeler bij het beslag.
Voeg de vanillesuiker, kaneel, bakpoeder en zelfrijzend bakmeel toe aan het beslag. Klop dit alles nog 5 minuten door. Haal de beslag kom uit de keukenmachine. Spatel de uitgelekte cassave rasp en cranberry’s door het beslag van de cassavekoek met Schrobbeler.
Vul de taartvorm met het beslag van de cassavekoek met Schrobbeler. Zorg dat het beslag gelijkmatig verdeeld is. Als de barbecue op temperatuur is, plaats de taartvorm eventueel op de pizzasteen. Bak de cassavekoek met Schrobbeler gaar en goudbruin in circa 90 minuten.
Controleer met een prikker of de cassavekoek goed gaar is. Haal de cassavekoek met Schrobbeler uit de taartvorm, laat het vervolgens op een rooster afkoelen.
Snijd de cassavekoek met Schrobbeler in mooie vierkantjes en serveer deze eventueel met een toef slagroom en een extra borreltje Schrobbeler.
Probeer ook eens deze heerlijke kruidige worteltaart van de barbecue.
Zie hier voor meer gebak recepten van de barbecue.
Veel barbecue plezier.